TMI Proof of concept fonds Flevoland (POC fonds)

Innovatie komt niet vanzelf. Het kost bloed, zweet, tranen, tijd en kapitaal. Dat weet jij, dat weten wij. Innovatiekracht is echter ook essentieel voor een bloeiende economie en daarmee een florerende provincie.

Het POC Fonds helpt je jouw innovatieve idee te valideren en verder door te ontwikkelen. Deze unieke financiering is namelijk specifiek bedoeld voor ondernemers in de proof-of-conceptfase. Je krijgt de ruimte om te toetsen op haalbaarheid en marktpotentieel. Niet alleen in kapitaal, maar ook in kennis en netwerkkracht. Zo kun je groeien. En groeit Flevoland mee.

€ 13,3 Miljoen beschikbaar

Met financiering uit het POC Fonds geef je jouw groeipotentieel alle ruimte. Zowel in de vorm van een solide financiering als in de toegang tot een waardevol adviesnetwerk. Je vindt in de Flevolandse regionale ontwikkelingsmaatschappij Horizon Flevoland bovendien een betrouwbare partner die jou niet alleen bijstaat in raad en daad, maar ook als ambassadeur optreedt naar relevante partijen. Klik hier voor het informatieblad van het POC Fonds.

De €13,3 miljoen is beschikbaar gesteld door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) van de Europese Unie, de Provincie Flevoland en de Nederlandse Rijksoverheid. Klik hier voor het investeringsreglement.

Belangrijkste voorwaarden

Het primaire doel van het POC Fonds is om, samen met jou, de innovatiekracht van de provincie Flevoland te vergroten. Want hier is ruimte om te ondernemen. Dat kan alleen als deze stimuleringsregeling toegankelijk is voor zoveel mogelijk ondernemers. Klik hier voor een toelichting van de TRL fases.

De belangrijkste voorwaarden zie je in de afbeelding hiernaast.

De vele voordelen

  • De verstrekte achtergestelde (converteerbare) leningen bedragen tussen de € 50.000 en € 400.000.
  • De rente bedraagt 6% + 12-maands Euribor.
  • De looptijd is maximaal 7 jaar, waarvan de eerste twee jaar aflossingsvrij.
  • Er staat een ervaren team voor je klaar dat jou ondersteunt bij financiële en strategische vraagstukken.
  • Je krijgt toegang tot een uitgebreid netwerk van kennisinstellingen, ondernemers en investeerders/financiers die jou kunnen helpen bij de verdere ontwikkeling van uw onderneming.
  • Er is eenvoudige toegang tot andere (subsidie)regelingen die jou kunnen ondersteunen bij jouw ondernemersplannen.

Aanvraag indienen?

In de eerste fase staat een uitgebreide kennismaking en oriëntatie voorop. In deze kennismakingsfase zijn met name de beoordeling van de ondernemer(s) en het ondernemingsplan belangrijke elementen.

Hiervoor ontvangen wij graag jouw ondernemingsplan, inclusief een financiële paragraaf waarin een verloop van liquiditeit is opgenomen voor de komende jaren. Stuur deze via de onderstaande knop aan ons! Klik hier voor de eisen die wij stellen aan een ondernemersplan. Een investeringsmanager neemt vervolgens telefonisch contact met je op om de mogelijkheden binnen het POC fonds met jou door te spreken.

Downloads

Portfolio POC Fonds

Bekijk hier in welke bedrijven het POC Fonds geïnvesteerd heeft

Inuka

Burnout, stress en uitval voorkomen en doelen helpen behalen, dat is wat de award-winnende scale-up Inuka met succes doet. Met een investering uit he...

Lees meer

Bluetick

Koen Aarns is 24 en bijna twee jaar CEO van startup Bluetick. Samen met Kasper Kooijman (27), Thijs Kranenburg (25) en Martijn Keizer (24) ontwikkelt ...

Lees meer

Knitwear Lab

Knitwear Lab in Almere kan dankzij een bijdrage uit het POC Fonds van Horizon Flevoland twee nieuwe veelbelovende innovaties ontwikkelen. Met de fina...

Lees meer

TMI Proof of Concept Fonds Flevoland is een besloten vennootschap met haar vestigingszetel in Lelystad. Het bestuur en fondsbeheer is in handen van Horizon BV. Enig aandeelhouder van het fonds is de Provincie Flevoland.