Nieuws

StartBlock biedt dé oplossing voor woningnood

StartBlock biedt dé oplossing voor woningnood

Houten, compacte en betaalbare woning rolt uit de fabriek StartBlock biedt dé oplossing voor woningnood Een houten, compacte woning die in de fabriek wordt gemaakt en alleen nog maar op zijn plaats hoeft te worden gezet. Wat een wild idee op een bierviltje leek, werd eind november werkelijkheid. Sinds de lancering van StartBlock Emmeloord staat de telefoon roodgloeiend. ‘Heel bouwend Nederland hangt aan de lijn’, vertellen Henk Visscher en Tony Mol.Jeroen Oost en Henk Visscher wisten anderen te overtuigen dat hun idee dé oplossing is voor het woningtekort.

Lees meer

Column: Marco Smit blikt terug op 2019

Column: Marco Smit blikt terug op 2019

December is een bijzondere maand. Het is de traditionele witte kerstmaand, hoewel ik me niet meer kan herinneren wanneer we de laatste keer echt sneeuw hebben gehad. Ook dit jaar lijkt het weer af te stevenen op natte prut. De naam december komt overigens van het Latijnse woord voor 'tien', decem. December was oorspronkelijk namelijk de tiende maand van het jaar, omdat het Romeinse kalenderjaar op 1 maart begon.

Lees meer

Gewasmonitoring anno 2020

Gewasmonitoring anno 2020

VanBoven biedt zekerheid van teler tot supermarkt met innovatieve software Voor een teler is het optimale moment en omvang van de oogst lastig te voorspellen. Inzicht in de oogst van verse groenten is onmisbaar voor telers en de handelspartijen, distributeurs en supermarkten aan wie zij leveren. Het innovatieve bedrijf VanBoven ontwikkelt software om dronebeelden te vertalen naar oogstvoorspellingen van verse groenten. Op dit moment bevindt de software zich in de proof of concept fase, waarvoor VanBoven financiering ontvangt vanuit een van de fondsen die Horizon beheert. Van foto tot waardevol inzichtVanBoven stelt telers in staat om gemakkelijk en snel percelen in kaart te brengen met behulp van een drone.

Lees meer

Mustafa Amhaouch (CDA) politiek pleitbezorger ROM’s

Mustafa Amhaouch (CDA) politiek pleitbezorger ROM’s

Hij diende twee amendementen in bij de begrotingsbehandelingen, en met succes. Mustafa Amhaouch (CDA) verwierf respectievelijk € 2.000.000 voor het internationaliseren van het mkb en € 500.000 voor het digitaliseren van het mkb.

Lees meer

Flevolandse ondernemers laten zich inspireren tijdens Horizon event ‘Flevoland Groeit’

Flevolandse ondernemers laten zich inspireren tijdens Horizon event ‘Flevoland Groeit’

‘Het is belangrijk om de tijd te begrijpen’ De eerste editie van Flevoland Groeit was energiek en inspirerend. Ruim 150 Flevolandse MKB-ondernemers met groeiambitie lieten zich in De Maxima Centrale in Lelystad inspireren door ontwikkelingsmaatschappij Horizon Flevoland. Ze deden mee aan interactieve deelsessies over groeien en gingen in gesprek met onderneemster Marlies Dekkers. ‘Begrijp de tijd’, was haar advies aan de aanwezigen. Marlies Dekkers is een internationaal bekende lingerieontwerpster die als ondernemer weet hoe het is om te vallen en weer op te staan in haar zoektocht naar een groeiende en succesvolle onderneming.

Lees meer

Column: Vakantiebril

Column: Vakantiebril

Hopelijk heeft u deze zomer een mooie vakantie gehad. Aan het weer heeft het niet kunnen liggen: dat was op de meeste bestemmingen zonovergoten. Een paar weken geen dagelijkse beslommeringen en weg van huis. Velen van u hebben geen gehoor gegeven aan de oude slogan “Lekker weg in eigen land” en zijn zelfs verder weg van huis gegaan. Volgens de statistieken zijn Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italië onze populairste vakantiebestemmingen, maar ook de VS en het steeds verder weg liggende VK staan in de top 10.

Lees meer

Femke Rientsma nieuwe voorzitter Win4All

Femke Rientsma nieuwe voorzitter Win4All

Win4All heeft een nieuwe voorzitter: Femke Rientsma. In de afgelopen periode stond de Board van Win4All onder voorzitterschap van de Gedeputeerde van de Provincie Flevoland. Met de opstartfase achter de rug en met de komst van Femke als onafhankelijke voorzitter is er een nieuwe fase aangebroken voor Win4All. Een fase die in het teken staat van ‘doen’ en het zetten van concrete stappen. De nieuwe voorzitter is weliswaar niet geboren maar wel getogen in Lelystad.

Lees meer

Leadersubsidie voor community Marker Wadden

Leadersubsidie voor community Marker Wadden

Al meer dan 25 Flevolanders hebben zich aangemeld als vrijwilliger voor de nieuwe eilandengroep Marker Wadden. Als het aan Natuurmonumenten ligt, blijft het hier niet bij en wordt er straks een heuse gemeenschap, een ‘community’ van 150-200 vrijwilligers gevormd. De taken van de community bestaan uit het beheer van de eilanden en het ontvangen van bezoekers. Natuurmonumenten heeft vanuit het subsidieprogramma Leader Flevoland een bedrag van €500.000 toegekend gekregen om de community vorm te  geven en om te zorgen dat er een goede  ontvangst- en beheerruimte op Marker Wadden komt.

Lees meer

Opening Akker van de Toekomst

Opening Akker van de Toekomst

De landbouw staat voor grote uitdagingen. Dat is de stellige overtuiging van Stichting Future Food Production en daarom opent de stichting op 10 september in Ens de Akker van de Toekomst. ‘In de landbouw zijn machines steeds groter en zwaarder geworden’, licht Jetze Kempenaar, voorzitter van de stichting, toe. ‘De grond wordt daardoor flink belast. Op veel plaatsen wordt de structuur van de grond slechter en heeft het bodemleven het moeilijk.

Lees meer

Bamboevezels van Bambooder Biobased Fiber zijn hét alternatief voor fossiele grondstoffen

Bamboevezels van Bambooder Biobased Fiber zijn hét alternatief voor fossiele grondstoffen

Bambooder Biobased Fiber (BBF) heeft een gepatenteerde technologie ontwikkeld om op mechanische wijze ‘lange’ bamboevezels te verkrijgen en deze te verwerken tot een draad. Deze draden worden vervolgens vervaardigd tot een mat, die als grondstof gebruikt kan worden voor lichtgewicht en vezelversterkte ‘bio-based’ composiet toepassingen. De technologie is vernieuwend, omdat er geen milieuschadelijk proces nodig is én het de gunstige mechanische eigenschappen van de vezels niet aantast. Door een investering vanuit het TMI Proof of Concept Fonds Flevoland, dat beheerd wordt door Horizon, de regionale ontwikkelingsmaatschappij van Flevoland, kan BBF een proof of concept machine laten bouwen waarmee productie op grotere schaal kan worden gerealiseerd. Toepassing Bamboe is qua sterkte gelijk aan staal en heeft de stijfheid en gewicht van aluminium.

Lees meer

Jonge ondernemer biedt horeca met eetsmakelijk.nl een alternatief

Het was een enerverend jaar voor Michael Sluijmer en zijn team. Naast alle werkzaamheden van digital agency Sluijmer Multimedia, werkte het team ook aan de opbouw van een heel nieuw bedrijf: EetSmakelijk. Horizon, de regionale ontwikkelingsmaatschappij van Flevoland is trots om hier een bijdrage aan te hebben geleverd middels een investering vanuit het TMI Proof of Concept Fonds Flevoland. Vrijdag 30 augustus 2019 betreedt EetSmakelijk de markt door middel van een applicatie en verschillende systemen voor horecaondernemers. Het uiteindelijke doel? Eten bestellen eerlijker, beter en gemakkelijker maken, aldus Michael Sluijmer: “Eten bestellen wordt helemaal niet meer gezien als een gezellige ervaring, een fijn moment om een lange dag of werkweek mee af te sluiten.

Lees meer

Duurzaam Bokjesvlees Flevoland ontvangt cheque Rabobank Flevoland

Duurzaam Bokjesvlees Flevoland ontvangt cheque Rabobank Flevoland

Voor het project Duurzaam Bokjesvlees heeft projectleider Horizon, de regionale ontwikkelingsmaatschappij van Flevoland, een cheque ter waarde van €7.500 in ontvangst mogen nemen vanuit het coöperatiefonds van Rabobank Flevoland. Deze cheque is ingezet om onderzoek te verrichten naar de mogelijkheden om vraag en aanbod van bokjesvlees beter op elkaar af te stemmen, met als doel om een grotere afzetmarkt te creëren voor de (bestaande) producten van bokjesvlees. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door Slow Food Youth Network (SFYN). Voor het produceren van geitenmelk en geitenkaas worden er jaarlijks zo'n 130.

Lees meer

TRIPPS, het antwoord op de mobiliteit van de toekomst

TRIPPS, het antwoord op de mobiliteit van de toekomst

Het Almeerse bedrijf Innovactory gaat de app TRIPPS ontwikkelen die geheel inspeelt op de trend van ‘Mobility as a Service’ (MaaS). MaaS is het zo slim en laagdrempelig mogelijk maken van mobiliteitsgebruik, waarbij het mobiliteitsaanbod aangepast wordt aan de behoefte van de reiziger. Door het tekenen van de investeringsovereenkomst tussen Innovactory en Horizon, de regionale ontwikkelingsmaatschappij van Flevoland, is de ontwikkeling van TRIPPS verzekerd en kan Innovactory de voorsprong op het gebied van MaaS uitbreiden. TRIPPS, één app voor al je reizen Met TRIPPS krijgen reizigers in Nederland eenvoudig toegang tot allerlei vormen van vervoer die zij met de app kunnen plannen, boeken en betalen. Het is een totaaloplossing met een breed aanbod van diensten, waar er naast de eigen auto en fiets alternatieven worden aangeboden, zoals (deel)fietsen, openbaar vervoer, (deel)auto’s en taxi’s.

Lees meer

Deelnemers gezocht voor studie naar werking sopropo

Wageningen Food & Biobased research onderzoekt of bittere groente effect heeft op suikerhuishouding   Deelnemers gezocht voor studie naar werking sopropo    Er is een nieuwe fase aangebroken in het wetenschappelijk onderzoek naar sopropo, ook wel bittergourd, karela of bittermeloen genoemd. Wageningen Food & Biobased research is op zoek naar proefpersonen met een licht verhoogde suikerspiegel of met een (milde) ongevoeligheid voor insuline. Zij worden gevraagd om soproposupplementen te slikken, waardoor getoetst kan worden of de stof een gunstig effect heeft op de suikerhuishouding.    Sopropo is in Nederland een nog vrij onbekende komkommersoort, maar in de Aziatische en Caribische gebieden wordt deze al wel veel gegeten. De vrucht staat vooral bekend om zijn wrattig ogende schil en bittere smaak.

Lees meer

Horizon klaar voor de toekomst- Raad van Commissarissen compleet

De laatste stap in het fusieproces van de regionale ontwikkelingsmaatschappij van Flevoland, Horizon, is gezet. De provincie Flevoland heeft als aandeelhouder in vergadering op maandag 8 juli 2019 de heer Siem Jansen en mevrouw Manuela Krull benoemd in de Raad van Commissarissen. Samen met de heer Peter Visscher (blijft tot eind 2019) en de heer Guus Sommerdijk (blijft tot 2021) is de Raad van Commissarissen nu compleet. Hiermee is Horizon ook formeel klaar voor de toekomst om ondernemers professioneel te ondersteunen bij hun stappen naar groei. Gedeputeerde Jan-Nico Appelman kijkt positief terug op de ontwikkeling van Horizon.

Lees meer

NFIA New York en Sydney verkennen economische mogelijkheden in Flevoland

NFIA New York en Sydney verkennen economische mogelijkheden in Flevoland

De buitenkantoren van de ‘Netherlands Foreign Investment Agency’ (NFIA) uit New York en Sydney hebben 25 juni een bezoek gebracht aan Flevoland om zo een goed beeld te krijgen van de economische mogelijkheden in de regio. Horizon, de regionale ontwikkelingsmaatschappij van Flevoland en gastheer voor deze ‘field trip’ verzorgde een dagvullend programma. NFIADe Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) heeft buitenkantoren over de hele wereld, van waaruit ze buitenlandse bedrijven ondersteunen die activiteiten in Nederland willen opzetten. Om ervoor te zorgen dat deze buitenkantoren bedrijven kunnen enthousiasmeren voor Flevoland worden er geregeld field trips georganiseerd door Horizon. Dit keer voor de buitenkantoren uit Sydney en New York.

Lees meer

Stimulans voor internationaal ondernemerschap

De provincie Flevoland verstrekt een opdracht voor het stimuleren van internationaal ondernemerschap aan de regionale ontwikkelingsmaatschappij van Flevoland, Horizon. Flevoland trekt hiervoor € 598.655 uit. Ook is € 300.000 gereserveerd voor de uitbreiding van de voucherregeling Ondernemerschap Flevoland voor internationaal ondernemerschap.

Lees meer

Robottechniek tegen onkruid gaat boer geld en tijd besparen

Robottechniek tegen onkruid gaat boer geld en tijd besparen

Met het tekenen van de investeringsovereenkomst tussen Odd.Bot B.V. en Horizon, de regionale ontwikkelingsmaatschappij van Flevoland, is de doorontwikkeling van een gerobotiseerde onkruidverdelger een feit. De zogeheten Weed Whacker moet de boer tijd en geld besparen en een duurzaam alternatief bieden.

Lees meer

Tixxio ontwikkelt een vernieuwend platform met internationale ambities voor de evenementenmarkt

Tixxio ontwikkelt een vernieuwend platform met internationale ambities voor de evenementenmarkt

Binnen de evenementenbranche heerst er problematiek rondom woekerprijzen, veiligheid en flexibiliteit. Het Flevolandse bedrijf Tixxio gaat zorgen dat deze problemen verdwijnen door een platform te ontwikkelen met internationale ambities. Hoe dit platform precies werkt en hoe het eruit komt te zien, dat houdt Tixxio nog graag voor zich aangezien de ontwikkeling van het platform zich nog in de ‘proof of concept fase’ bevindt. Tijdens deze fase zal Tixxio het platform samen met gebruikers (door)ontwikkelen, zodat het definitieve platform aan alle gebruikerseisen gaat voldoen. Voor de financiering van deze doorontwikkeling hebben de drie jonge, ervaren ondernemers achter Tixxio contact gezocht met Horizon, de regionale ontwikkelingsmaatschappij van Flevoland, om vervolgens gebruik te kunnen maken van het TMI Proof of Concept Fonds Flevoland.

Lees meer

Flevoland als logistieke hotspot!

Met plaats vier is de regio Almere-Lelystad-Zeewolde benoemd tot de absolute runner up in de Logistieke Hotspot verkiezing 2019 van het Vakblad Logistiek. Een stijging van maar liefst 8 plaatsen in de landelijke ranglijst ten opzichte van vorig jaar. Voor het bepalen van de ranking van de 28 belangrijkste logistieke hotspots van Nederland hebben de 34 experts (logistiek vastgoed ontwikkelaars, makelaars, locatie adviesbureaus, logistiek dienstverleners en verladers), de diverse regio’s middels een anonieme online enquête vergeleken aan de hand van zes criteria: Beschikbaarheid van geschikt personeeBeschikbaarheid van voldoende bouwgrond en geschikte pandenMedewerking van overheid/gemeentenInzetbaarheid en motivatie van medewerkersAanwezigheid van goede infrastructuurBereikbaarheid van logistieke knooppunten De regio scoort met name goed op beschikbaarheid van personeel en bouwgrond en ligt ook nog eens centraal en (multimodaal) ontsloten. Voor Rob Verhoeff, directeur van Lelystad Airport Businesspark, kwam de goede uitslag niet als een totale verrassing. De afgelopen jaren is de regio zich steeds meer gaan profileren op het gebied van Logistiek.

Lees meer
Getoond 1–20 van 2312