Ik zoek geld

Ondernemen betekent ook investeren. Hier is altijd geld voor nodig. Je kunt op zoek zijn naar een subsidie, lening of participatie zodat je een (nieuw) product op de markt kunt brengen, een prototype ontwikkelt of een nieuwe markt aanboort. Wij hebben subsidies en fondsen gericht op verschillende stadia van bedrijfsgroei. Wij proberen het traject van aanvraag tot het sluiten van een contract zo kort mogelijk te houden. Een subsidievoucher aanvragen gaat sneller. Dit handelen wij grotendeels online af.

Subsidies

Heb je een idee en wil je antwoorden op jouw onderzoeksvragen, dan kun je in aanmerking komen voor de subsidie MKB Innovatiestimulering Topsectoren (MIT). Als je geld zoekt voor het verbeteren van jouw bedrijfsvoering of het starten van nieuwe bedrijfsactiviteiten, dan is de Voucherregeling Ondernemerschap Flevoland wellicht iets voor jou.

Fondsen

Heb je een concept en wil je aantonen dat het werkt, dan zou het TMI Proof of Concept Fonds Flevoland (POC Fonds) jou hiermee kunnen helpen. Als je een technische innovatie hebt en wilt opschalen, dan zou het Technofonds een optie kunnen zijn. Het MKB Fonds kan geschikt zijn als je op zoek bent naar groeiondersteuning. Wat jij van ons kunt verwachten hangt af van je financieringsbehoefte. Wij kijken samen met jou naar je ondernemingsplan, je propositie en het verdienmodel. Hierna voeren we een of meerdere gesprekken en geven we je advies. Vervolgens maak je een voorstel en geef je een pitch voor experts.

Ik zoek geld voor mijn volgende groeifase

  • Ik heb een idee en wil antwoorden op mijn onderzoeksvragen.

Lees meer

  • Ik wil aantonen dat mijn concept werkt.

Lees meer

  • Ik heb een technische innovatie.
  • Ik wil opschalen.
  • Ik wil mijn innovatie doorontwikkelen.

Lees meer

  • Ik zoek groeiondersteuning.

Lees meer


Programma’s

Naast daadwerkelijk geld biedt Horizon je ook ondersteuning in je zoektocht naar geld. Het kan zijn dat jouw bedrijf nog niet financierbaar is. Als je hier behoefte aan hebt, kunnen wij jou adviseren over het financierbaar maken van je businessplan. Wij hebben een groot netwerk waar wij je kunnen introduceren: van banken, venture capital investeerders tot informals.

Corona Impact Scan en het Corona Rebuild Programma 
De coronacrisis heeft op veel Flevolandse bedrijven grote impact. De omzet loopt terug en businessmodellen moeten aangepast worden. Wil jij inzicht krijgen in de impact van corona op jouw onderneming? Vul dan nu de Corona Impact Scan (CIS) in. Wil je jouw businessplan aanpassen aan de veranderende markt? Hiervoor biedt Horizon Flevoland, in samenwerking met de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM), het Corona Rebuild Programma (CRP) aan.

Corona Impact Scan (CIS)
Ten tijde van de corona crisis is het hebben van de juiste inzichten van vitaal belang. Hoe sta je ervoor als onderneming en hoe is dat veranderd door de crisis? Met behulp van de Corona Impact Scan (CIS) kun je als ondernemer inzicht krijgen in de hoeveelheid geld die jouw bedrijf per maand verliest (burnrate) en de levensduur van jouw bedrijf zonder nieuwe financiering (runway).  Het invullen duurt slechts 5 minuten en daarna ontvang je jouw persoonlijke corona impact-analyse direct in jouw inbox.

Corona Rebuild Programma (CRP)
Het Corona Rebuild Programma is een intensief online programma waarin ondernemers onder begeleiding zelf aan de slag gaan om inzicht te krijgen in de bedreigingen én kansen die door de crisis ontstaan en wat dat betekent voor het businessmodel van de onderneming. Dit landelijke programma helpt jou om gestructureerd naar een positieve cashflow toe te werken, ongeacht de sector waarin jouw bedrijf actief is. In acht werken tijd doorloop je samen met andere ondernemers vijf masterclasses, waarin je leert van elkaars ervaringen en elkaar inspireert om actie te ondernemen. Elke woensdag gaat er een nieuwe groep van start.

 

Vragen?

Heb je groeiambitie en ben je hiervoor op zoek naar financiers? Neem dan contact op met Horizon. De adviseurs van Horizon gaan graag met je in gesprek.

Elle

Elle

Senior Projectmanager Voucherregeling

+31 (0)6 18304003