Ik zoek geld - Horizon Flevoland

Ik zoek geld

WAT KAN HORIZON FLEVOLAND VOOR MIJ BETEKENEN?

Als ondernemer zit je altijd vol plannen. Je hebt een innovatief idee en bent hiervoor op zoek naar financiering. Je hebt al een bedrijf maar je wilt groeien in bijvoorbeeld een nieuwe markt. Of je gaat de wereld veroveren met een briljant vernieuwend concept. Om dit te realiseren ben je op zoek naar kapitaal om de benodigde investeringen te doen.

Kortom, je wilt starten, groeien, innoveren of exporteren. Dan ben je bij ons op de juiste plek. We hebben al veel verschillende Flevolandse ondernemers geholpen met hun financiering of een goed advies. Ben jij de volgende?

Een aantal voorbeelden waar wij bij kunnen helpen
• Je wilt je bedrijfsvoering verbeteren
• Je wilt nieuwe bedrijfsactiviteiten starten
• Je wilt antwoorden op onderzoeksvragen
• Je wilt aantonen dat een concept werkt
• Je wilt groeien en hebt daarbij (financiële) ondersteuning nodig
• Je hebt een technische innovatie en wilt opschalen

Met behulp van verschillende vouchers, subsidies en risicodragend kapitaal in de vorm van fondsen biedt Horizon Flevoland een aantal mooie instrumenten om je als ondernemer te ondersteunen bij bereiken van je groeiambities.

Subsidies
Heb je een idee en wil je antwoorden op jouw onderzoeksvragen, dan kun je in aanmerking komen voor de subsidie MKB Innovatiestimulering Topsectoren (MIT). Als je geld zoekt voor het verbeteren van jouw bedrijfsvoering of het starten van nieuwe bedrijfsactiviteiten, dan is de Voucherregeling Ondernemerschap Flevoland wellicht iets voor jou.

Fondsen
Heb je een concept en wil je aantonen dat het werkt, dan zou het TMI Proof of Concept Fonds Flevoland (POC Fonds) jou hiermee kunnen helpen. Als je een technische innovatie hebt en wilt opschalen, dan zou het Technofonds een optie kunnen zijn. Het MKB Fonds kan geschikt zijn als je op zoek bent naar groeiondersteuning. Het Groeifonds Flevoland biedt jou de mogelijkheid om duurzaam verder te groeien.

Wat jij van ons kunt verwachten hangt af van je financieringsbehoefte. Wij kijken samen met jou naar je ondernemingsplan, je propositie en het verdienmodel. Hierna voeren we een of meerdere gesprekken en geven we je advies. Vervolgens maak je een voorstel en geef je een pitch voor experts.

Naast geld biedt Horizon je ook ondersteuning in je zoektocht naar geld. Het kan zijn dat jouw bedrijf nog niet financierbaar is. Als je hier behoefte aan hebt, adviseren wij jou over het financierbaar maken van je businessplan. We hebben een groot netwerk: van banken en venture capital investeerders tot informals.

Met behulp van de financieringscheck ‘kom ik aanmerking voor financiering?’, kan je erachter komen welk van deze producten het beste bij jouw vraag en behoefte past. Vanzelfsprekend moet je ook aan een aantal voorwaarden voldoen, om voor een van de financieringsvormen in aanmerking te komen.

Op deze pagina’s leggen we per product uit wat die voorwaarden zijn en wat er mogelijk is. Wel zo duidelijk. Met als doel een snelle en succesvolle financieringsaanvraag.

Wil jij je als start-up of scale-up goed voorbereiden op je (eerste) financieringsaanvraag?
Horizon Flevoland biedt in samenwerking met alle ontwikkelingsmaatschappijen van Nederland het Investor Readiness Program (IRP) aan. Hierin optimaliseer je jouw businesscase waardoor jouw financieringsaanvraag kansrijker wordt.

Wat is het verschil tussen vouchers en fondsen?

We snappen dat niet iedereen thuis is in de wereld van kapitaal, financieringen en vermogen. Daarom kan je hier lezen wat het verschil is tussen de verschillende vormen die we bieden.

Kenmerken en voorbeelden van een voucher
Een voucher stelt de ondernemer in staat om tegen lagere kosten extern deskundigheid in te schakelen bij het vertalen van de groeiambitie in een goede strategie en/of managen van de transformatie die leidt tot meer omzet en/of meer werk. Voor het aanvragen van een voucher gelden een aantal criteria. Zo moet de ondernemer doelbewust willen veranderen en de ambitie hebben om te starten met de verbetering van de bedrijfsvoering of (nieuwe) bedrijfsactiviteiten die commercieel en financieel levensvatbaar zijn en leiden tot meer omzet en/of werk.Op deze pagina vind je een beknopte versie van de vergoeding, criteria, weigeringsgronden en procedure van de voucherregeling.

Een aantal voorbeelden

 • Je wilt je bedrijfsvoering verbeteren of nieuwe bedrijfsactiviteiten opzetten en hiervoor externe kennis en/of faciliteiten inhuren
 • Je wilt je persoonlijke vaardigheden verder ontwikkelen door middel van coaching en trainingen
 • Je wilt laten onderzoeken of de ambities van jouw medewerkers passen bij die van de je bedrijf
 • Je wilt externe expertise inhuren om de kansen in het buitenland te onderzoeken
 • Een voucher hoeft ongeacht de uitkomst niet te worden terugbetaald.

Kenmerken en voorbeelden van een fonds
In tegenstelling tot een subsidie is er bij een fonds altijd sprake van een (achtergestelde of converteerbare) lening of een combinatie van een lening en aandelenkapitaal. Bij een lening moet er rente worden betaald en worden afgelost. Indien er sprake is van aandelenkapitaal dan krijgen we via een minderheidsbelang zeggenschap in je bedrijf. De financiering en/of deelneming wordt altijd verstrekt vanuit een van de fondsen die Horizon beheert.

De voorwaarden zijn per fonds verschillend. Deze worden duidelijk aangegeven bij het betreffende fonds.

Een aantal voorbeelden

 • Je wilt bewijzen dat je innovatieve idee of product echt werkt en succesvol kan zijn. Dit wil je doen door middel van een zogenaamde proof-of-concept.
 • Je hebt een vernieuwend product ontwikkeld en genereert al omzet. Je wilt opschalen of je product verder ontwikkelen.
 • Je wilt verder groeien met je bedrijf

Doe de check!

Ben jij hier gevestigd?

Ben je bereid om je hier te vestigen?

Ben je actief in de volgende sectoren?

 • primaire landbouw
 • primaire bouw
 • (detail)handel
 • vastgoed
 • financiële dienstverlening
 • horeca

Wat is jouw financieringsvraag?

Waarvoor heb jij financiering nodig?

Heb jij een businessplan?

Als jij niet gevestigd bent in Flevoland en jij jouw onderneming ook niet in Flevoland wil vestigen, dan kan Horizon als regionale ontwikkelingsmaatschappij van Flevoland jou geen financiering verstrekken. Je kunt hiervoor wel contact opnemen met de regionale ontwikkelingsmaatschappij van de regio waar jij gevestigd bent of je wil vestigen. Zie daarvoor onderstaande lijst:

 • De BOM is de regionale ontwikkelingsmaatschappij van Brabant
 • Oost NL is de regionale ontwikkelingsmaatschappij van Gelderland en Overijssel
 • InnovationQuarter is de regionale ontwikkelingsmaatschappij van Zuid-Holland
 • LIOF is de regionale ontwikkelingsmaatschappij van Limburg
 • De NOM is de regionale ontwikkelingsmaatschappij van Drenthe, Friesland en Groningen
 • Impuls Zeeland is de regionale ontwikkelingsmaatschappij van Zeeland
 • ROM Utrecht Region is de regionale ontwikkelingsmaatschappij van Utrecht

Horizon Flevoland financiert deze sectoren niet, maar wij denken graag met jou mee over financieringsmogelijkheden bij andere organisaties. Hiervoor kun je contact opnemen met onze MKB Accountmanager Rob.

E-mail: rob@horizonflevoland.nl
Tel.:+31 6 28 43 55 25

Als jouw financieringsvraag lager is dan € 50.000 dan kom je helaas niet in aanmerking voor een financiering vanuit een van onze fondsen. Eventueel kom je wel in aanmerking voor de Voucherregeling Ondernemerschap Flevoland. Heb jij hier interesse in? Hiervoor kun je contact opnemen met onze MKB Accountmanager Rob.

E-mail: rob@horizonflevoland.nl
Tel.:+31 6 28 43 55 25

Om een financieringsaanvraag te doen voor een van onze fondsen is het belangrijk dat jij een businessplan hebt. Als dit niet het geval is, dan denken wij graag met jou mee over de mogelijkheden. Zo zou je bijvoorbeeld een aanvraag kunnen doen voor de Voucherregeling Ondernemerschap Flevolandvoor hulp bij het maken van een businessplan. Heb jij hier interesse in? Dan kun je contact opnemen met onze MKB Accountmanager Rob.

E-mail: rob@horizonflevoland.nl
Tel.:+31 6 28 43 55 25

Goed om te horen dat je al een businessplan hebt! Onze investment managers Eric en Inge komen graag met jou in contact om meer te horen over jouw financieringsvraag.


E-mail: inge@horizonflevoland.nl
Tel.:+31 6 53 15 07 52


E-mail: eric@horizonflevoland.nl
Tel.:+31 6 21 89 14 56

Onze fondsen richten zich met name op de financiering van ontwikkeling, innovatie en opschalen. We gaan graag met jou in gesprek om te kijken op welke manier we jou wel kunnen helpen, hiervoor kun je contact opnemen met onze MKB Accountmanager Rob.

E-mail: rob@horizonflevoland.nl
Tel.:+31 6 28 43 55 25

Financieringen

Ik wil een aanvraag doen voor het POC, MKB, Techno of Groeifonds


  Naam onderneming*


  Contactpersoon


  Je e-mailadres*


  Telefoonnummer werk*


  Telefoonnummer werk


  Adres*


  Vestigingsplaats*


  Inschrijfnummer KvK*


  Websiteadres


  Hoe heb jij ons gevonden?*


  Onderwerp*


  Bericht

  Om je aanvraag in behandeling te kunnen nemen, ontvangen wij graag het bijbehorende businessplan/ondernemersplan/pitchdeck inclusief financiële gegevens (denk aan begroting, meerjarenprognose, financieringsbehoefte).


  1. bestand uploaden


  2. bestand uploaden


  3. bestand uploaden


  4. bestand uploaden


  5. bestand uploaden

  Ik wil een voucher aanvragen