Flevoland brengt bezoek aan logistieke Hotspot Tilburg-Waalwijk

Bestuurders en ambtenaren hebben samen met LAB Lelystad, Win4all en Horizon een bezoek gebracht aan Logistieke Hotspot nummer 1 Tilburg-Waalwijk. Dit nadat de Flevolandse hotspot als runner up op de vierde plek is geëindigd.

Doel van het bezoek was het verkennen van de samenwerking tussen overheid en ondernemers in Brabant, wat als voorbeeld kan dienen in Flevoland. De afgelopen maanden hebben LAB Lelystad en Horizon namelijk een aanzet gemaakt voor een Logistiek Expertise Centrum Zuidelijk-Flevoland.

In Tilburg vertelde ondernemer Wil Versteijnen over de Barge ontwikkelingen in Nederland. Waarbij werd ingezoomd op de ontwikkelingen in de regio’s en uiteraard de GVT group. Hierbij werd de container én railterminal bezocht. Daaropvolgend is een bezoek gebracht aan Sandra Smits, directeur van Midpoint Brabant Huis van de logistiek. Het Midpoint Brabant Huis van de Logistiek is de ontmoetingsplek voor alle stakeholders in het logistieke werkveld, de plek waar ideeën landen, samenwerking wordt geïnitieerd en ambities worden ingevuld. Een dergelijk initiatief zou van grote toegevoegde waarde in Flevoland kunnen zijn!

Terug