Boktober diner

Persbericht

16 oktober 2019

Tijd voor een Boktober Diner.

Wist jij dat oktober in het teken staat van de geitenbok? “Boktober” is in 2011 in New York ontstaan en is in acht jaar gegroeid tot een internationale campagne met events en deelnemers over de hele wereld, van London tot Melbourne, van Amsterdam tot Trinidad en Tobago. En nu ook in Flevoland. Wat begon als een kleine campagne om de geitenbok op de kaart te zetten, is uitgegroeid tot een internationale campagne die zuivelfabrieken, boeren en individuen samenbrengt die gepassioneerd zijn over het tegengaan van voedselverspilling. Om het bokkenvlees in Flevoland meer bekendheid te geven organiseert Horizon, de regionale ontwikkelingsmaatschappij van Flevoland als projectleider van het project Vooruit met de Geitenbok een ‘Boktober Diner’.

Op 30 oktober 2019 organiseert Horizon, als projectleider van het project Vooruit met de Geitenbok, samen met Boerkok en Studio Daagsch een unieke avond. Tijdens dit diner worden een aantal nieuwe smakelijke (bok)gerechten gepresenteerd. Dit doen wij samen met We Design Food en De Kroes.

Het Boktober diner dient ter inspiratie zodat bokkenvlees vaker op het menu komt te staan bij restaurants, catering bedrijven maar ook bij de consument. Het diner vindt plaats bij Boerkok in Lelystad. Samen met andere Flevolandse chefs zal Boerkok zorgen voor een uniek diner wat bestaat uit geitenbok en andere smaken uit Flevoland. Tickets voor dit bijzondere diner zijn verkrijgbaar op:
https://www.eventbrite.nl/e/tickets-boktober-diner-75639777611

Vooruit met de Geitenbok
Vooruit met de Geitenbok is POP3 subsidieproject waarin met partners in de korte keten wordt samengewerkt met als uiteindelijk doel het verwaarden van het bokkenvlees. Dit doen we o.a. door een bewustwordingscampagne en door Nederland kennis te laten maken met de smaak en kwaliteit van bokkenvlees. http://www.vooruitmetdegeitenbok.nl/

Terug